Veelgestelde vragen

 

Kan ik met 1 sensor meerdere planten verzorgen?

De sensor is bedoeld om in de pot te laten staan. Je kunt hem wel verplaatsen, maar telkens opnieuw insteken is niet bevorderlijk voor de wortels van je planten. Telkens hetzelfde gat gebruiken helpt dan, alleen gaat het op den duur wel wat uitlubberen. Daar worden de metingen wat minder nauwkeurig van. Los van dat het wat omslachtig is, is het beter om meerdere sensoren aan te schaffen. Bijvoorbeeld alleen voor de wat moeilijkere planten.
Nu bestellen

Maar niet alle planten hebben toch evenveel water nodig?

Dat klopt! En dat is nou juist het slimme van onze sensor. De sensor meet namelijk heel nauwkeurig hoeveel vocht er nog in de grond zit. Wanneer je een plant hebt die veel water nodig heeft, dan zal de grond heel snel weer droog worden en dat ziet de sensor. Door alleen water te geven wanneer het lampje rood is, zorg je voor de ideale omstandigheden voor iedere plant. Ook als de plant in de zon staat, of bij de verwarming! Zo krijgt de plant pas water als hij er echt aan toe is en nooit te vaak! 

Wist je dat 80% van de kamerplanten aan hun einde komen door te enthousiast water te geven?
Nu bestellen

Mijn plant heeft gele bladeren, wat betekent dit?

Gele bladeren of gele vlekken betekent vaak dat je plant een langere tijd te veel water heeft gekregen. De wortels onderin de pot staan in een laag water en gaan hierdoor rotten. Hierdoor kunnen de wortels geen zuurstof meer uit de aarde halen (ja dat doen ze) en langzaam stikt je plant. De grond in de pot is te vochtig (bij gebruik van de sensor blauw). Het enige wat je nu kan doen is voorlopig geen water meer geven. Groenmaatje kan je helpen om te bepalen wanneer je plant weer water mag hebben. Wacht in dat geval op een rood lampje en begin eerst met een heel klein beetje water (groen lampje).
Nu bestellen

Het lampje is blauw, heb ik nu te veel water gegeven?

Nee hoor! Het lampje wordt meestal blauw direct na het water geven. Dit betekent dat je plant in ieder geval ruim voldoende water heeft. Als je gewoon weer wacht tot het lampje rood is kan er niks mis gaan!
Nu bestellen

Kan de sensor buiten gebruikt worden?

De sensor kan buiten gebruikt worden en kan tegen een spatje water. Zorg er wel voor dat het witte deel niet in een plas water komt te staan. Bij vorst raden we aan de sensor (en de plant) naar binnen te halen.
Nu bestellen

Hoe lang duurt de verzending en wat kost dit?

Bestellingen die voor 18:30 binnen zijn gekomen (m.u.v. zaterdag en zondag) worden nog dezelfde dag verzonden. 

– De verzendkosten zijn €2,50 per bestelling (tenzij anders vermeld, gratis vanaf x besteding)
– Je bestelling wordt geleverd als brievenbuspost met track en trace (NL) (je ontvangt deze via de e-mail)
– Levertijd gemiddeld 1-3 werkdagen na ontvangst van de  bestelling (dit is een indicatie)
Nu bestellen

Wat voor batterij zit er in de sensor en kan ik deze zelf vervangen?

Er zit een standaard platte batterij type CR2032 in de sensor. Deze kun je na ongeveer een jaar gemakkelijk zelf vervangen (kapje bovenop omhoogtrekken). Dit type batterij kun je bijvoorbeeld goedkoop aanschaffen bij de Action edg 😉
Nu bestellen

Gegevens

Vondelstraat 4

8913 HP Leeuwarden

(geen bezoekadres)

info@groenmaatje.nl

Groenmaatje is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 82356874

Groenmaatje is partner van Bowls 'n rolls te Leeuwarden.

© Groenmaatje 2024